Две версии за убийството на Нотариуса – пари или личен мотив

Две са основните версии, по които работят разследващите след снощното убийство в столичния квартал Горна баня. Причините вероятно са спор за пари или личен мотив.

Убитият Мартин Божанов – Нотариуса се е занимавал с консултантски услуги, както е заявил в медиите самият той приживе. Смята се, че е възможно недоволен от услугите или пък човек, от когото Божанов е искал пари, да стои зад убийството. Не е изключено и сделка, която не се е харесала на клиент, да е причина за убийството, пишат от „24 часа“.

Клиентка на убития твърди, че той ѝ е поискал 100 000 лева, за да я представлява при различни проблеми, включително съдебни дела и придвижване на жалби в прокуратурата. Тя обаче не сключила договор с него.

Премиерът Николай Денков определи покушението като пореден пример за неработещата правосъдна система, като подчерта, че жертвата няма досие и не е разследван. Първият оглед на записите от охранителните камери в затворения комплекс, в който беше разстрелян Божанов, не са засекли извършителя на убийството. Все още се преглеждат всички записи, разширен е и часовият период. Ще се търсят и записи от камери на автобуси на градския транспорт, които са минавали в близките до убийството часове.

Предстои в днешния ден да се събере информация за жертвата, за да се изградят версиите професионално, съобщи гл. комисар Живко Коцев, главният секретар на МВР. Той отбеляза, че все още е рано за официални версии за убийството. Имаме предположение за мястото, на което е произведена стелбата, то е близко. Днес ще се потвърди откъде е станала стрелбата, съобщи още главният комисар. По думите му според свидетели става дума за 2 или 3 изстрела, но човешкото възприятие е различно. Предстоят още разпити на свидетели.

Снимка: Дневник

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?