Деца до 14 години в София пътуват безплатно в градския транспорт

В София децата до 14 ненавършени години ще пътуват с безплатна карта в градския транспорт от 1 февруари 2024 г., съобщават от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Превозният документ ще е електронен и ще има снимка на ползвателя.

Картите ще се издават във всеки обект на ЦГМ, след представяне на документи, удостоверяващи възрастта на детето и адресна регистрация на родителя (постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община).

„Картите на децата между 7 и 10 годишна възраст, които и към момента са безплатни, могат да бъдат удължени с един месец. След това трябва да се заменят с новия вид превозен документ за деца от 7 до 14 години, който влиза в сила от 1 февруари“, посочват от ЦГМ. От там уточняват, че ако детето е на възраст между 10 и 14 години, може да се зареди картата му за един месец на цена от 15 лв. (за месец януари). А през февруари ще може да се ползва вече безплатна карта. Учениците, студентите и докторантите продължават да пътуват при досегашните условия до края на месец януари 2024 г. Те могат да заредят: месечна карта за 15 лв.; годишна карта за 180 лв.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?