Деца, държани в плен, станали свидетели на жестоко убийство в София (ВИДЕО)

Три деца, които са били държани в плен от родителите си, са станали свидетели на жестокото убийство на своя дядо. То е било извършено след телевизионен репортаж.

Тежкото криминално престъпление разтърси страната преди пет години. То стана в апартамент на втория етаж на блок 741 в столичния квартал „Люлин“.

Едното от момичетата Доротея Велева разказва, че родителите й са решили да извършат тежкото престъпление, защото решили, че възрастният мъж ще води дело за делба и ще ги изхвърли на улицата. Младата жена допълни, че двамата се договаряли да убият Стефан пред очите на невръстните си деца.

„Видях как се случва убийството. Дядо викаше за помощ, били са го чули съседи. Нанесоха смъртоносният удар с една щанга, използваха и нож. Баща ми го удряше с щангата. Доколкото знам е имал прободни рани по лицето“, обясни тя.

Сестра й Богомила Велева разказа, че родителите й не й липсват.

Доротея пък вече е на 23 години и рисува прекрасно. Вече учи и е в шести клас. Споделя, че са имали доста тежък период от близо две години, когато са били без ток и се топлили на газова печка. Родителите им ги били с пръчка. Имало е и опит баща й да я удари с чук, но майката го спряла.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?