Деян Николов с решение за проблемите с паркирането в София

С предложение за решение на проблемите с паркирането в София излезе миналата седмица кандидатът на „Възраждане“ за кмет на София Деян Николов, съобщиха от БТА. По думите му буферни паркинги и безплатно метро са в основата на идеята.

„Направили сме подробни разчети, според които е възможно метрото да се използва безплатно от всички софиянци. Ще го постигнем, докато решаваме един друг проблем за софиянци – паркирането в центъра на града. За всички живущи в синята и зелената зона ще осигурим по едно безплатно място и по едно на преференциална цена. За всички  останали ще завишим  малко цената на паркирането в двете зони“. Това заяви Николов на отворена среща в район “Овча купел”.

„Ще изградим буфени паркинги обаче, на които да могат да паркират и да се придвижат пеш или с безплатното метро например.  С екипа ми сме категорични, че синята и зелена зона не бива да се увеличава повече, така че с предложените от нас мерки постигаме решението на няколко проблема“, каза още той.

„Постигаме оптимизация на трафика и респективно намаляваме вредните емисии, с което постигаме по-чист въздух за софиянци, осигуряваме възможност за по-лесно паркиране в центъра на София, по-добри условия за паркиране на живеещите  в центъра, които заплащат веднъж данък за МПС и веднъж такса за синя или зелена зона. С това към момента те са облагани двойно и този рекет на софиянци, налаган от Общината,  трябва да се премахне“, категоричен бе кандидатът за кмет.

„Планираме още завършване на Южната дъга на околовръстното шосе и реализиране на проекти за скоростни отсечки от западна и северна София до центъра на града, както и изграждане на кръстовища на две нива по ключови пътни артерии на града, с което допълнително ще намалим трафика и ще улесним придвижването за всички софиянци.

Паркоместа в районите на София  масово липсват. Например в район „Витоша“, „Младост“, „Люлин“, който вече също се пренаселва, а и на много други места. Ето защо е необходимо,  където е възможно да се изградят паркинги върху общински имоти, както и да се завиши контролът, върху новото строителство, да се спазва изискването във всяка сграда да има осигурени паркоместа за всеки живущ, да се спрат корупционните практики“, каза още кандидат кметът.

Снимка: 24 часа

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?