До края на годината ще има технически проект за Околовръстното до Люлин

След около две години ще започне реалното изграждане на Околовръстното на София, в участъка от бул. „Братя Бъкстон“ до АМ „Люлин“. Това стана ясно по време на срещата на транспортната комисия в СОС, съобщиха от Столица.бг. Точката за предстоящия строеж на 7-километровата отсечка беше вкарана допълнително и промени дневния ред на заседанието.

Преди да се пристъпи към същинското проектиране, предстои да се направи транспортен анализ на трафика в района, обясни Йордан Вълчев – член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Анализът е нужен, за да се прецени колко ленти да има естакадата и какви връзки да са към „Овча купел“. В рамките на тази календарна година е планирано да се пусне изработването на технически проект. А до две години да започне и реалната работа за изграждането на трасето по Околовръстния път“, посочи Вълчев. Той подчерта, че в съществуващия проект липсват няколко основни елемента. „Единият е връзката с магистрала „Люлин“. Там трябва да се препроектира“, допълни представителят на АПИ.

До 2018 г. Столична община е направила три преработки на проекта. „Направиха се възможности за включвания в директното трасе от „Овча Купел“, „Горна Баня“ и „Люлин“, обясни инж. Деляна Сеченска от НАГ. Тя уточни, че въпросният участък е разделен на два подучастъка – 1. От АМ „Струма“ (пътният възел не е в обхвата на разработката) до ул. „Лазурна“, около метростанцията на Горна Баня. 2. От ул. „Лазурна“ до ул. „Киевска“.

Снимка: Google maps

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?