Ето как ще се движат довеждащите електробуси в София

Жителите на столичния кв. „Манастирски ливади“ се запознаха с маршрута и вариантите за ползване на довеждащата линия, която се тества от няколко седмици в София – Обществен превоз при поискване. Това съобщи зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов във Фейсбук.

Автобусчетата ще минават от кварталите „Манастирски ливади- Изток“ към „Манастирски ливади-Запад“ през кв. „Павлово“ до трамвайно ухо „Бъкстон“, където може да се направи връзка с градската железница. Те ще спират на основните спирки на градския транспорт, за да е удобно прекачването на други автобуси.

„Така хората ще могат да стигат до центъра или други точки на града. Основната цел на довеждащия транспорт ще е да закара пътниците бързо до трамвайните линии 4, 5 и 7.“, посочва Барбалов. На по-късен етап се обмисля възможността да се пуснат допълнителен брой автобуси. Услугата ще се предлага през работните дни от 6:40 до 22:10 ч. Разписанието все още се уточнява. В пиковете часове сутрин и следобед интервалът на движение да бъде около 16 минути.

Предстои да излезе решението на Столичния общински съвет, за да може новата транспортна услуга да бъде пусната.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?