Жителите на Овча купел протестират срещу бездействието на полицията

Жителите на „Овча купел“ протестираха  пред 6-то РУ с искане за ефективни дейстивия срещу системното разбиване на коли в квартала, съобщи btv. Протестът е под надслов „Не на кражбите в Овча купел“.

В последната година набезите зачестяват, но гражданите не срещат съдействие от органите на реда. От разбитие коли ежедневно се крадат части, лични вещи, инструменти, а щетите по автомобилите нарастват. И загубите не са само материални.

„Протестираме, защото въпреки системните кражби, полицията не показва, че работи по проблема. Това е системен тормоз. Аз съм непрекъснато под напрежение дали сутрин, когато тръгвам за работа, ще си намеря колата в адекватно състояние“, споделя организаторът на протеста Георги Николов. По думите му полицията отказва да реагира на сигналите за разбити коли, защото „няма проникване“. Застрахователите пък отказват да покрият щетите, защото не е направен полицейски оглед. „Като граждани казваме, че има проблем и търсим някакво адекватно решение“, каза Николов. Около 35 са пострадалите автомобили в квартала само за месец, допълни той.

„За такъв вид липси, дори при разбит автомобил, когато пуснеш жалба, повечето пъти изобщо не си правят труда да ги намерят. На мен са ми отговаряли в личен разговор: „ходете си ги намерете по заложните къщи“, оплаква се  потърпевш от набезите в „Овча купел“.

Днешният протест приключи с покана от СДВР за разговор.

Протестиращите заявиха, че ако решение не се намери, протестните действия ще продължат.

 

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?