Жителите на район Овча купел искат довеждащ до метрото транспорт

Жители на район „Овча купел“ сигнализираха до Радио София за „изникналата“ временна спирка на автобус 107, която е разположена точно пред гаражи на живущите.

„Наистина тази линия служи като довеждащ до метрото транспорт от кв. „Княжево“ и „Суходол“. Центърът за градска мобилност (ЦГМ) определя къде да бъдат спирките. Вече получихме жалби от живеещи в квартала“, уточни пред Радио София Дарина Лучанска, зам.-кмет на района. Случва се дори общински дружества да не намират за необходимо да информират районната администрация или да вземат нашето мнение. Ние също постфактум видяхме вече изградените спирки.“

Лучанска потвърди, че с пълна сила върви преустройството на бившия дом „Дъга“ в детска градина. Тя ще приеме 2 яслени и 5 детски групи. Очаква се сградата да бъде въведена в експлоатация до лятото. Оптимистично е, че в кв. Горна баня“ се строи нова детска градина за 6 групи. Намерено е дофинансиране и се работи в добро темпо.

„Много е важно и очакваме от ЦГМ да бъде осигурен довеждащ транспорт до метрото за жителите от „Горна баня“ и старата част на кв.„Овча купел“, подчерта тя.

На въпрос от слушател по конкретен казус тя поясни, че когато инвеститор прави връзка с електро- или топлопреносна мрежа, например, е длъжен след това да изгради или възстанови тротоара в съответния район „в най-добрия вид“.

„Невинаги успяваме да проследим къде какво се е случило, но приемаме и реагираме на сигнали от гражданите“, обясни още зам.-кметът.

Снимка: Архив Радио София

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?