Жители на район „Овча купел“ получиха безплатни кошчета за рециклиране

Десетки жители на столичния район „Овча купел“ получиха безплатно специални кошчета за разделно събиране на отпадъци в домашни условия. Инициативата е част от проекта на Столична община, благодарение на който в района бяха обособени „зелени острови“ с контейнери за рециклиране. Те се намират около бл. 609 и 610, ул. „Народен герой“, ул. „Рачка“ и бл. 1. Гражданите, които са заявили желание да участват в инициативата и да събират разделно, получиха безплатни кошчета, както и ключ за достъп до „зелените острови“, съобщава районният кмет Ангел Стефанов.

„Целта е да се измери количеството разделно изхвърлени отпадъци от конкретен район за конкретен период и брой участници. Данните ще бъдат използвани от общината за анализ и разработване на методика за стимулиране на по-активното включване и повишаване на дела на рециклиране.“, пояснява Стефанов. Част от жителите на Овча купел изразиха съжаление пред зам.-кмета по екология Десислава Билева, че не са успели да се включат в първия етап на инициативата.

„Получихме уверение от г-жа Билева, че при успешна реализация и дисциплина от страна на участниците, от Столична община ще подсигурят финансиране за изграждане на повече такива „зелени острови“ така, че целият 6-ти микрорайон в Овча купел 1 да бъде подсигурен“, допълва районният кмет.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?