Новинарски портал за Овча купел и района

Жители на район “Овча купел” получиха безплатни кошчета за рециклиране

кошчета
534 прегледа. 

Десетки жители на столичния район „Овча купел“ получиха безплатно специални кошчета за разделно събиране на отпадъци в домашни условия. Инициативата е част от проекта на Столична община, благодарение на който в района бяха обособени „зелени острови“ с контейнери за рециклиране. Те се намират около бл. 609 и 610, ул. “Народен герой”, ул. “Рачка” и бл. 1. Гражданите, които са заявили желание да участват в инициативата и да събират разделно, получиха безплатни кошчета, както и ключ за достъп до „зелените острови“, съобщава районният кмет Ангел Стефанов.

„Целта е да се измери количеството разделно изхвърлени отпадъци от конкретен район за конкретен период и брой участници. Данните ще бъдат използвани от общината за анализ и разработване на методика за стимулиране на по-активното включване и повишаване на дела на рециклиране.“, пояснява Стефанов. Част от жителите на Овча купел изразиха съжаление пред зам.-кмета по екология Десислава Билева, че не са успели да се включат в първия етап на инициативата.

„Получихме уверение от г-жа Билева, че при успешна реализация и дисциплина от страна на участниците, от Столична община ще подсигурят финансиране за изграждане на повече такива „зелени острови“ така, че целият 6-ти микрорайон в Овча купел 1 да бъде подсигурен“, допълва районният кмет.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.