ЗАГАЗИ ГО: Биячът на украинки остава зад решетките

46-годишният бивш шофьор от МВР болница Орлин Гигов, който буйствал в хотел и обиждал полицай, е бил закопчан часове след като Софийският районен съд го е осъдил условно за побой над бившата му приятелка. В четвъртък Софийският градски съд го остави в ареста заради хулиганските му прояви.

На 23 март в малките часове Гигов бе закопчан в столичен хотел след сигнал от рецепцията. Когато ченгетата дошли на проверка, мъжът им оказал яростна съпротива.

Няколко часа по-рано на 22 март състав на Софийския районен съд го осъди на 1 година условно с 4 години изпитателен срок за побой над бившата му приятелка, установи „Телеграф” след проверка в съдебните регистри. Преди коледните празници през 2020 г. след употреба на алкохол Гигов пребил жената, като й счупил носа и лявата скула. Ритал я по тялото и краката. След побоя се наложило жертвата да търси помощ в „Пирогов“. Магистратите приемат, че нанесената телесна повреда е лека и му дали условна присъда. Гигов е осъден да плати и обезщетение от 5000 лева на пострадалата.

Името на Гигов нашумя в медиите, след като бе обвинен, че преди два месеца пребил и изхвърлил гола на улицата новата си приятелка – украинка. След като сторил това с чужденката, бившият шофьор се бе барикадирал в дома си в столичния квартал „Хаджи Димитър”. Мъжът бе арестуван, но по-късно освободен. По информация на „Телеграф” въпросната украинка е отказала разпит пред съдия по делото за побоя над нея. Източници на медията твърдят, че украинска гражданка е била с него в хотела, когато е станал скандалът и е обиждал полицая.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?