Започват миенето на подлезите в София

По настояване на кмета на София Васил Терзиев Столичният инспекторат възложи на фирмите по чистота да започнат миене на пешеходните подлези в града. Това съобщиха от Столична община.

Създадена е организация, като най-натоварените подлези ще бъдат измити през нощта, за да не се възпрепятства преминаването на пешеходците. В останалите подлези, дейността ще се извърши през деня. Преди миенето подлезите ще бъдат почистени от отпадъци и замърсявания. Контрол по качеството на изпълнението ще се осъществява от екипи на Столичен инспекторат на терен.

„Миналата седмица бе извършено почистване на подлеза при Софийския университет. С екипа ми сме решени да променим състоянието на подлезите и от тъмни, мръсни и опасни места да ги превърнем в осветени и безопасни пространства“ – посочи столичният кмет Васил Терзиев.

Днес, 13 февруари, през деня почистващите фирми ще извършат миене на подлезите в район „Кремиковци“ по бул. „Ботевградско шосе“ и подлеза при жп гарата в район „Нови Искър“. През нощта екипите ще работят за почистването на подлезите по бул. „Цариградско шосе“ на Орлов мост и на ул. „Загоре“.

Снимка: БТА

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?