Започва реконструкцията на ул.Народен герой

От утре започва реконструкцията на ул. Народен герой в участъка от ул. Любляна до бул. Цар Борис III и изграждането на мост за автомобилно преминаване над р. Владайска. Това съобщи кметът на района Ангел Стефанов във Фейсбук. Реконструкията ще осигури още един изход от квартала и ще облекчи задръстванията по бул. Овча купел и Околовръстния път.
Поради изразени притеснения на част от живущите в непосредствена близост, уточнявам, че още в планове от 1959 година е заложен мост за автомобилно движение на Владайска река, а действащата регулация за кръстовище с бул. Цар Борис III е от 2001 г“, каза още Стефанов.
Габарита на пътното платно е 9 м, тротоарите от двете страни ще са по 2 м, а също така допълнително са предвидени и паркоместа. В участъка ще бъдат поставени и „легнали полицаи“, които да гарантират допълнително безопасносттта на движение. В реконструкцията е заложено и подновяването на почти всички инфраструктурни мрежи.
Срокът за изпълненение на проекта е 210 дни, като връзката с бул. Цар Борис III ще бъде изградена последна.
Във връзка с корекциите на коритото на река Владайска ще се осигури водоноска и ще се извършва ежедневно оросяване, за да се избегнат високите нива на запрашаване.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?