Новинарски портал за Овча купел и района

Започна изграждането на новия Скейт парк в София

skatepark
240 прегледа. 

Започна изграждането на новия Скейт парк в столичния Северен парк. Символичната първа копка беше направена в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова и председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Федерациите по екстремни спортове, главният архитект и колегите ми общински съветници знаят колко дълъг път изминахме, за да намерим най-подходящото място за съвременно съоръжение и съответната за това инвестиция. И ето след година очакваме това да се случи – модерен Скейт парк на площ от 910 кв.м. за близо 650 000 лв. И нямаше как да не се случи, защото все повече тийнейджъри проявяват интерес към екстремните спортове и защото скейтбордингът вече е олимпийски спорт от 2020 г., а нашите спортисти нямат достатъчно места, където да го упражняват.“, заявява Георгиев.

Проектът предвижда създаване на устойчива, функционално пригодна и естетически издържана среда за ролкови екстремни спортове, отговаряща на световните стандарти. Някои от формите на съоръжението са провокирани от съществуващата в парка ротонда, а цветовото оформление е базирано на заобикалящата среда. Рампите за скейтборд ще са изработени от стоманобетон в най-различни видове, форми и размери. Сред тях има пулове, купи, мини рампи и по-големи рампи. „Пуловете и другите извити части обикновено са „черешката на тортата“ за всеки скейт парк. Те са най-сложните, физически натоварващи и прецизни елементи за изграждане. А настилките ще са в светло сив и тъмно сив шлайфан бетон, гранитни плочи в тъмно сиво и черен гранит, мозайка от едър естествен камък“, допълва председателят на СОС.

Той благодари на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов, както и на председателя на Комисията по спорт Татяна Георгиева за усърдната работа по осъществяването на проекта.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.