Започна изграждането на новия Скейт парк в София

Започна изграждането на новия Скейт парк в столичния Северен парк. Символичната първа копка беше направена в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова и председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Федерациите по екстремни спортове, главният архитект и колегите ми общински съветници знаят колко дълъг път изминахме, за да намерим най-подходящото място за съвременно съоръжение и съответната за това инвестиция. И ето след година очакваме това да се случи – модерен Скейт парк на площ от 910 кв.м. за близо 650 000 лв. И нямаше как да не се случи, защото все повече тийнейджъри проявяват интерес към екстремните спортове и защото скейтбордингът вече е олимпийски спорт от 2020 г., а нашите спортисти нямат достатъчно места, където да го упражняват.“, заявява Георгиев.

Проектът предвижда създаване на устойчива, функционално пригодна и естетически издържана среда за ролкови екстремни спортове, отговаряща на световните стандарти. Някои от формите на съоръжението са провокирани от съществуващата в парка ротонда, а цветовото оформление е базирано на заобикалящата среда. Рампите за скейтборд ще са изработени от стоманобетон в най-различни видове, форми и размери. Сред тях има пулове, купи, мини рампи и по-големи рампи. „Пуловете и другите извити части обикновено са „черешката на тортата“ за всеки скейт парк. Те са най-сложните, физически натоварващи и прецизни елементи за изграждане. А настилките ще са в светло сив и тъмно сив шлайфан бетон, гранитни плочи в тъмно сиво и черен гранит, мозайка от едър естествен камък“, допълва председателят на СОС.

Той благодари на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов, както и на председателя на Комисията по спорт Татяна Георгиева за усърдната работа по осъществяването на проекта.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?