Новинарски портал за Овча купел и района

Започна плановото миене на улици и булеварди

resize_2023_03_20_na_ulitsi_i_bulevardi__(1)
54 прегледа. 

Във връзка с повишаване на среднодневните температури започна плановото миене на улици и булеварди на територията на столицата. Това съобщават от Столична община. Създадена е организация от Столичен инспекторат и е възложено на фирмите по чистота да почистят наносите от регулите на улиците, както и да извършат профилактика на дъждоприемните шахти, след което да започнат миене на пътните платна и тротоарите. Извършват се и уборки на междублокови пространства.
Поради факта, че в по-голямата си част улиците ще се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика. Напомня се водачите на моторни превозни средства да карат внимателно и да се съобразят с извършване на дейността. Снощи беше измит транспортният подлез на бул. „Житница“и бул. „Г. Делчев“. Днес екипите работиха в „Красна поляна“, „Връбница“ и “Подуяне“. В днешния ден се планира работата да продължи в районите „Подуяне“, „Младост“, „Триадица“, „Лозенец“, „Нови Искър“, “Студентски“ и други. Ще се мият: ул. „Добротич“, ул. „Братанин дол“, ул. “Т. Каблешков“, бул. „Арсеналски“, бул. „Филип Аврамов“ – б, ул. „Сребърна“, бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Драган Цанков“.
Снимка: Столичен инспекторат

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.