Започна пренареждане на жълтите павета, променят движението в центъра

Вчера стартира процеса по пренареждане на жълтите павета. Заради поредния “ремонт на ремонта“ се затваря за движение участъкът пред Народното събрание. Движението се забранява в района, който беше затворен и миналата година – от бул. „Васил Левски“, пред Ректората, до улица „15-и ноември“. Дейностите ще се прострат върху 2000 квадратни метра и ще продължат до 15 септември. Това ще наложи и промяна на уличното движение.
Това съобщена вчера заместник-кмета на Столичната община Ангел Джоргов.

Движението в отсечката се затваря, алтернативните маршрути за движение са бул. „Васил Левски“ в посока бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Дондуков“, бул. „Сливница“ и  ул. „Оборище“.

Забраняват се  престоят и паркирането на пътни превозни средства на североизточната дъга на пл. „Св. Александър Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „Дунав“.

„Трябва да бъде спазвана автентичната технология на редене. Когато се появи проблемът с разместването, бе назначена експертна група, която направи доста предложения. След това беше направен опитен участък на депо „Враждебна“. На него се използваха допълнения към автентичната технология. Паветата ще бъдат сортирани, ще се слагат специални профили“, обясни Джоргов. И добави, че ремонтът няма да струва нищо на Столичната община. Пренареждането струвало около 206 хил. лв., но предстоящото, както и първото, нямало да бъдат платени.

„Пренареждането на проблемния участъкът от бул. „Цар Освободител“ е за сметка на фирмата- изпълнител „Трейс Груп“, увери Джоргов.

Снимка: МРРБ

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?