Заради отпуск отлагат изслушването на доклада за Нотариуса пред ВСС

Отпуски на четирима членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) провалиха приемането на доклада по случая със смъртта на Мартин Божанов – Нотариуса. Заради липсата на кворум кадровият орган днес не успя да заседава, съобщи DarikNews.

В дневния ред бе заложено разглеждането на доклад за дейността на временната комисия, създадена за установяване на факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Нотариуса. На днешното заседание трябваше да бъде гласувано и искането за удължаване на срока на дейността на комисията до 30 септември 2024 г.

Следващ опит да разгледа доклада Съдийската колегия ще направи след седмица.

Комисията е взела решение да покани за изслушване на 19 юни Веселин Денков. Също така е приела за сведение доклад от Цветинка Пашкунова – член на Съдийската колегия, относно извършено проучване на материалите по прокурорски преписки на Софийската районна прокуратура във връзка с Божанов.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на ВСС също започнаха да се занимават с казуса и с евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов, като създадоха нарочни комисии.

Снимка: Флагман

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?