Зарязаха мигранти в бус край София, 8 – в кома

Шофьор заряза микробус с мигранти на магистрала „Тракия“. Возилото е открито на 55-ия километър от аутобана, в района на прохода „Траянови врата“. Сигналът е получен в 9.30 часа сутринта в понеделник, информираха от Центъра за Спешна медицинска помощ в София.

От там поясниха, че към мястото са изпратени пет линейки. Служителите на реда и спешните медици открили в превозното средство около 30 чужденци. Осем от тях били в много тежко състояние – изпаднали са в кома. Трима са транспортирани в столичната болница „Света Анна“, един в „Царица Йоанна – ИСУЛ, един в спешния институт „Пирогов“ и още двама в болницата в Пазарджик, която се явила най-близкото медицинско заведение до мястото, където са открити мигрантите.

Движението в района на „Траянови врата“ беше затруднено часове наред. Лекарите преглеждаха всички чужденци. Част от тях са били силно дехидратирани и задушени. В следобедните часове стана ясно, че 18 от пътувалите в микробуса са настанени в различни болници – по трима в „Пирогов“ и УМБАЛ „Света Анна“, четирима в пазарджишката болница и по двама в МВР болница, ИСУЛ, Военномедицинската академия и Александровска болница.

Шофьорът на микробуса се издирва.

В съботната сутрин отново бус с мигранти катастрофира в центъра на София – в района на „Орлов мост“. Дошлите на място полицаи са открили във возилото 49 чужденци. Част от тях са били във видимо недобро състояние и са откарани в болници. След хоспитализираните има и дете на 15 години. Медиците установиха, че те са били обезводнени.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?