Засилени мерки в София заради атентата в „Крокус сити“

Засилени мерки за сигурност са предприети в София след кървавия атентат край Москва, предаде btv.  Полицейски патрули и жандармеристи, оборудвани с дългоцевно оръжие патрулират в градските зони и съблюдават за реда и за гарантиране на безопасността на гражданите. Патрулите могат да бъдат забелязани на ключови места в централната градска част.

Мерките са разпоредени от вътрешния министър Калин Стоянов с оглед предотвратяване на нарушения на обществения ред и повишаване на бдителността.  Няма заплаха за сигурността на гражданите в столицата, поясняват от МВР.

Жертвите на атаката срещу концертната зала в комплекса „Крокус сити“ край Москва са най-малко 133, а ранени са над 140. Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“. Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани. Във вчерашния неделен ден множество граждани на столицата оставиха цветя пред посолството на Русия в памет на жертвите на терористичния атентат.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?