Застреляха Алексей Петров в София

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров е бил убит в столичния квартал „Драгалевци“. Сигналът за ранени мъж и жена е подаден в сряда около 12.20 часа, съобщиха от МВР.

По неофициална информация срещу Петров са стреляли с пушка. С него е имало една жена, която е ранена и е откарана в „Пирогов“.

Петров и спътницата му се разхождали в района на лифта край „Драгалевци“. Входовете на София е блокирано. Поставени са и заграждения.

Петров е роден през 1962 година. Той е бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма, както и сътрудник в НСС.

В началото на 90-те години той напуска баретите и започва да се занимава със собствен бизнес. Собственик е на няколко застрахователни фирми.

Срещу него е извършен неуспешен опит за атентат на 14 август 2002 година. В района на басейна „Спартак“ Петров е прострелян в крака и гърдите. Години по-късно е арестуван и обявен за глава на група, извършвала рекет и изнудване, която беше наречена „Октопод“. През есента на 2010 година е пуснат под домашен арест.

Преди повече от седем години срещу него имаше още един неуспешен опит за атентат. Тогава гърмяха срещу Трактора с гранатомет.

В групата „Октопод“ беше и Антон Петров – Хамстера, който почина преди две години при инцидент в Рила.

По-късно от спешния институт „Пирогов“ обявиха, че пострадалата 48-годшна ще бъде оперирана спешно. Тя е настанена в противошоковата зала на спешния институт, прегледана е и диагностицирана. Предстои да бъде настанена в операционната зала.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?