Новинарски портал за Овча купел и района

Зетят на Тита ремонтирал камиона ковчег от Локорско

Valentin-Hristov-migranti-Lokorsko
52 прегледа. 

Софийският градски съд определи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”, на Валентин Христов, обвинен за трафик на нелегални мигранти.Той е зет на певицата Тита.

На 17 февруари т.г. 18 афганистанци  бяха открити мъртви в изоставен камион с дървен материал край Локорско, а други 34 бяха настанени в болница.

Според разследването Христов, който е бивш граничен полицай, е участвал в организирана престъпна група с други 5-има мъже, които също са в ареста. Съдът прие, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на Христов към престъплението.

Участвал е в купуването и ремонта на камиона, както и в доставката на дървения материал за изработването на тайниците. От доказателствата по делото може да се направи извод, че Христов е знаел за какво ще бъдат използвани. Съдът прие, че няма опасност да се укрие, тъй като има установен адрес, семейство и собствен бизнес. Има обаче опасност от извършване на престъпление, както и може да направи опит да повлияе на свидетели, пише “Телеграф”.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба или протест пред Софийския апелативен съд.

Софийската градска  прокуратура обвини Валентин Христов, че от  неустановена дата през януари 2022 г. до 17 февруари 2023 г.  на територията на цялата страна е участвал в тайно сдружение на повече от трима души за трафик на нелегални мигранти. Христов беше задържан на 19 февруари т.г. в Гърция въз основа на издадена от Софийската градска прокуратура Европейска заповед за арест и на 8 март беше екстрадиран у нас.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.