Новинарски портал за Овча купел и района

Извадиха 10 кърлежа от тялото на малко дете в София

happy-child-playing-park
310 прегледа. 

Рекорден брой деца са били ухапани от кърлежи в София през последните седмици, съобщават от Столица.бг.  По тялото на 4-годишно дете са били открити около 10 кърлежа. Най-много ухапвания е имало в областта на коремчето, шията и главата. „Става въпрос за детенце, което е било на разходка в Южния парк. То е било с около 10 кърлежа по телцето. Искаме да алармираме родителите да внимават с разходките през пролетта, особено на места, където има неокосена трева и не е проведено обезпаразитяване“, заяви соц. Рада Маркова – главен лекар в Първа детска консултативна клиника.
По думите ѝ тази година са зачестили случаите на ухапвания от кърлеж. Всеки ден лекарите приемат по няколко подобни пациенти. „Причината е може би заради дъждовете и поради закъснели мероприятия на Столична община в някои райони.“, допълни медикът. От Столична община са обяснили, че обичайната пролетна обработка срещу кърлежи в парковете и междублоковите пространства е извършена по план в средата и края на март.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.