Извънредно! Стрелба в София – един убит и двама тежко ранени

Един мъж е убит, а двама са ранени при стрелба в София. Екшънът се е разиграл в квартал „Модерно предградие“.

Сигналът за стрелбата е получен в 15:01 часа, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата.

22-годишен мъж е с прострелни рани в гърдите и крака. Настанен е в „Пирогов“.

Другият пострадал е с прострелна рана в бедрото. Откаран е във ВМА. Той е на 37 години.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който пристигна на мястото, съобщи, че до престрелката се е стигнало след сбиване. Застреляният мъж (на 48 години) е дошъл с още двама души, единият е задържан, другият е прострелян (той е откаран във ВМА). Тук на място са били 3-ма служители на заложната къща, единият от тях е прострелян (той е в „Пирогов“).

„Сформират се следствени групи и се опитваме да съберем максимално информация за случая. Още нямаме конкретни данни за сбиването. Убитият не е собственик на заложната къща.

Това е човек, който е дошъл и е нападнал собствениците на обекта. Собствениците в момента са арестувани. На местопроизшествието са намерени две оръжия, изясняваме все още случилото се. Убитият има криминално досие, има 11 криминални регистрации“, уточни главният секретар на МВР.

Директорът на СДВР комисар Любомир Николов каза, че това са техни стари познайници от много години. На място е установено, че пред блок 3 в кв. „Модерно предградие“ трима души са с прострелни рани, на две лица е оказана медицинска помощ, третият е починал.

Стрелците са били в ролята на защитници, тъй като агресорът се споменава, че е този, който е дошъл в търговския обект, кредитна къща, и е агресирал спрямо лицата, които работят в помещението, уточни комисар Николов.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?