Новинарски портал за Овча купел и района

Израел ще ни предостави експертен опит за създаването на Национална детска болница

img-f2bff278b989536072516dbcfce4ea6c-v.jpg_2795681249956614598_big-696x392
45 прегледа. 

Израел е готов да ни предостави експертен опит за създаването на Национална детска болница, съобщи БТА. Информацията идва от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

По покана на водещи детски болници в Израел, в периода 20-24 януари служебният здравен министър Асен Меджидиев е бил на посещение в Израел.  Там той е обсъдил с ръководители на педиатрични лечебни заведения възможностите за обмяна на опит за изграждането и управлението на подобни медицински структури, както и обмен на кадри и специализации на млади лекари.

В рамките на следващия месец екип от представители на държавните детски болници – собственост на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, за да подпомогне организацията за формирането на екип за анализ потребностите на нуждите, ключов за изграждането на бъдещата Национална детска болница, допълват от Министерството на здравеопазването.

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и обмен на експерти, профилирани в областта на детското здравеопазване.

В рамките на проведените срещи, чийто основен акцент беше темата за майчино и детско здравеопазване, след посещение на център по репродуктивно здраве в болница “Бейлинсон” беше договорено създаването на Обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас. Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде осигурено и първоначалното обезпечаване със специалисти, се казва още в съобщението на здравното ведомство.

Снимка: mysofia.bg

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.