Израел ще ни предостави експертен опит за създаването на Национална детска болница

Израел е готов да ни предостави експертен опит за създаването на Национална детска болница, съобщи БТА. Информацията идва от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

По покана на водещи детски болници в Израел, в периода 20-24 януари служебният здравен министър Асен Меджидиев е бил на посещение в Израел.  Там той е обсъдил с ръководители на педиатрични лечебни заведения възможностите за обмяна на опит за изграждането и управлението на подобни медицински структури, както и обмен на кадри и специализации на млади лекари.

В рамките на следващия месец екип от представители на държавните детски болници – собственост на един от здравноосигурителните фондове в Израел, ще посети България, за да подпомогне организацията за формирането на екип за анализ потребностите на нуждите, ключов за изграждането на бъдещата Национална детска болница, допълват от Министерството на здравеопазването.

Следваща стъпка ще бъде планирането на краткосрочни, фокусирани специализации за млади наши лекари в Израел, както и обмен на експерти, профилирани в областта на детското здравеопазване.

В рамките на проведените срещи, чийто основен акцент беше темата за майчино и детско здравеопазване, след посещение на център по репродуктивно здраве в болница „Бейлинсон“ беше договорено създаването на Обучителен център за женско здраве и репродуктивна медицина у нас. Проектът ще бъде финансиран от израелска страна, като ще бъде осигурено и първоначалното обезпечаване със специалисти, се казва още в съобщението на здравното ведомство.

Снимка: mysofia.bg

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?