Има ли незаконно сметище в „Горна баня“?

За потенциално наличие на незаконно сметище в столичния квартал „Горна баня“ сигнализират местните жители.
По думите им всеки ден през там минават стотици камиони, пълни със строителни отпадъци и земни маси.
„Те преминават по ул. „Вечерница“ и се отправят накъде вероятно в посока гробищата, кравефермата или някое ново място. Квартала ни се превръща в сметище за някои, вероятно незаконно (за депонирането при кравефермата имат вече съставен акт), и е необходима институционална и гражданска активност. Сигнализиран е столичен инспекторат, но е необходимо коли на МВР да спират за проверки камионите и да се установи кой, какво и къде извозва“, разказват горнобанци.
Те допълват, че въпреки сигналите до Столичния инспекторат и наложената   глоба преди 2 години за образуваното сметище край кравефермата депонирането не е спряло.
„Просто  смениха локацията, но не възстановиха ландшафта на предишното незаконно депониране. Излишно е да се споменава, че едно незаконно депониране в такива огромни размери наблизо спестява десетки и стотици хиляди левове на тези, които превозват или които са ги наели по-скоро. Излишно е да се споменава, че това може негласно да се толерира от институциите с дребни суми от 2-3 хиляди лева на година за нископлатени чиновници, които да бавят и протакат бюрократично нещата и така години своеволието да продължава. Това е схемата и в цялата ни прогнила от корупция държава. Докато не легнем на пътя и не спрем камионите с протест – те няма да спрат“, коментират жители на „Горна баня“.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?