Новинарски портал за Овча купел и района

Има ли незаконно сметище в “Горна баня”?

11zon_resized (1)
318 прегледа. 
За потенциално наличие на незаконно сметище в столичния квартал “Горна баня” сигнализират местните жители.
По думите им всеки ден през там минават стотици камиони, пълни със строителни отпадъци и земни маси.
“Те преминават по ул. “Вечерница” и се отправят накъде вероятно в посока гробищата, кравефермата или някое ново място. Квартала ни се превръща в сметище за някои, вероятно незаконно (за депонирането при кравефермата имат вече съставен акт), и е необходима институционална и гражданска активност. Сигнализиран е столичен инспекторат, но е необходимо коли на МВР да спират за проверки камионите и да се установи кой, какво и къде извозва”, разказват горнобанци.
Те допълват, че въпреки сигналите до Столичния инспекторат и наложената   глоба преди 2 години за образуваното сметище край кравефермата депонирането не е спряло.
“Просто  смениха локацията, но не възстановиха ландшафта на предишното незаконно депониране. Излишно е да се споменава, че едно незаконно депониране в такива огромни размери наблизо спестява десетки и стотици хиляди левове на тези, които превозват или които са ги наели по-скоро. Излишно е да се споменава, че това може негласно да се толерира от институциите с дребни суми от 2-3 хиляди лева на година за нископлатени чиновници, които да бавят и протакат бюрократично нещата и така години своеволието да продължава. Това е схемата и в цялата ни прогнила от корупция държава. Докато не легнем на пътя и не спрем камионите с протест – те няма да спрат”, коментират жители на “Горна баня”.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.