Новинарски портал за Овча купел и района

Искат пари за ремонт на старческия дом в Горна баня от ПВУ

4_59_1_a
56 прегледа. 

Столичната община ще кандидатства за средства за ремонт на Дома за възрастни хора в “Горна баня” от Националния план за възстановяване и устойчивост.

По процедура кандидати за финансиране могат да бъдат общините, на чиято територия функционира социална услуга „Дом за стари хора“, делегирана от държавата дейност. Допустими за финансиране са строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд, подобряване достъпа за хора с увреждания до и в зданията и помещенията, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждане на инсталации за използване на алтернативни източници на енергия, отопление, вентилация, охлаждане и други строително-монтажни работи за осигуряване на спестяване на енергийни, водни и други ресурси, доставка и инсталиране върху сградата или в близост до нея на фотоволтаична инсталация с мощност 30kW, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане сградите и помещенията, като част от цялостното им обновяване, организация и управление на проекта.

Общо за ремонти на старчески домове в страната са предвидени 189 800 000 лева.

Освен за дома в “Горна баня”, столицата ще търси пари и за домовете в Зона Б-5, “Надежда” и “Дълголетие”.

Продължителността на изпълнение не може да надвишава 24 месеца от датата на подписване на договора за предоставяне на средства от НПВУ. Дейностите следва да приключат до 31 декември 2025 г. Кандидатстването ще се осъществява изцяло по електронен път, като за крайният срок е 17 март 2023 г.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.