Новинарски портал за Овча купел и района

Камионът-убиец влачил момичето 20 метра, няма спирачен път

745-425-katastrofa-sofiia-spirka
160 прегледа. 

Камионът, който уби 19-годишно момиче в София, го е влачил 20-ина метра. Това заяви пред медиите заместник-градския прокурор Иво Илиев.

Той обясни, че товарното возило не е спряло на пешеходна пътека и ударило преминаващата млада жена, а след това се блъснало и в автобусната спирка.

„За щастие, поне на спирката не е имало други хора и няма още пострадали, но за съжаление имаме жертва, която е загинала на място“, коментира Илиев.

Обвинителят обясни, че камионът не е имал спирачен път, което може да означава, че се е движил с висока скорост.

„Ще се правят експертизи. По-всяка вероятност има и камери в района, ще се провери дали има годни записи. Свидетели след гледката са били в шок. Дали са сведения, тепърва ще се разпитват подробно. Като се има предвид, че ограничението в района е 30 км и това къде се намира тялото и къде е камионът, аз лично смятам, че скоростта е била доста висока”, допълни заместник-градският прокурор.

Към този момент водачът на камиона не е имал нарушения. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, обясни началникът на отдел „Разследване“ към СДВР Бистра Гурлевска.

Припомняме, че сигналът за трагедията е подаден в 9.43 в петък сутринта. Шофьорът на камиона е настанен за лечение в “Пирогов”.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.