Кандидатите за управлението на Овча купел обсъдиха съдбата на минералните бани в района

Настоящият кмет и кандидат за втори мандат в управлението на район Овча купел Ангел Стефанов организира дискусия с кандидатите за общиснки съветници Цветелина Симеонова-Заркин и Иво Божков за бъдещето на баните в Овча купел и Горна баня.
„Обсъдихме възможните подходи за управление на баните, източниците и моделите за финансиране и включването на гражданските и професионални общности в процесите“, сподели Стефанов на страницата си във Фейсбук.
„Всички единодушно се съгласихме, че подобни срещи са в основата на взимането на устойчиви решения, когато те засягат широкия публичен интерес и обществените обсъждания с граждани и експерти е практика, която ще бъде силно застъпена занапред.
Положителната новина от срещата е, че има възможности за външно финансиране за реставрацията на банята в Горна баня.
Всички политически кандидати поехме ангажимент, независимо от това каква роля ще имаме след изборите, да настояваме да бъде идентифицирано или създадено конкретно звено в Столична община, което да отговаря за баните и минералните води. Това ще дефинира ясно отговорността и ще даде нужната енергия, за да се намерят наистина устойчиви решения“, допълни той.
Участие в дискусията взеха и други кандидати за общински съветници от листата на коалиция „Обединени за София“ – Бойко Димитров, Христо Копаранов, Любомир Пейчев и Лидия Владимирова, както и представители на Българска Асоциация за Термално Наследство, Иво Анев от „Екипът на София, Д-р Александър Симидчиев, народен представител от коалица ППДБ, Георги Чичков, зам.-областен управител на София, представители на инициативни комитети и сдружения в Овча купел и Горна баня.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?