Новинарски портал за Овча купел и района

КЗП установи редица нарушения при продавача на балона с хелий, обгорил дете

740-413-kzp--900
111 прегледа. 

Във връзка с подадената жалба за пострадало дете от запалване на балон с хелий на 30 март, Комисията за защита на потребителите (КЗП) е извършила проверка, съвместно със столичната полиция в парк “Овча купел”, откъдето е купен балонът, причинил инцидента. Това съобщиха от комисията, цитирана от БНТ.

При проверката е установено, че продажбата на дефектиралия балон е извършена от физическо лице, занимаващо се с амбулантна търговия. Констатирани са и нарушения по Закона за защита на потребителите – липса на етикети, цени и информация за продаваните стоки.

На продавача е съставен констативен протокол и са му изискани документи за произход на стоката – фактури, сертификат за нейните качества, указания за ползването на балони с хелий.

Проверява се дали балоните с хелий са безопасни за здравето на потребителите. Ако се установят несъответствия от нормативните изисквания, те ще бъдат изтеглени от продажба.

КЗП препоръчва гражданите да купуват продукти само от търговци с регистрирани касови апарати.

Снимка: БГНЕС

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.