Новинарски портал за Овча купел и района

Клуб за пенсионери и инвалиди отвори врати в Горна Баня

331412991_591904662557777_2450647560818023313_n
85 прегледа. 

Клуб на пенсионера и инвалида бе открит днес в Горна Баня. Това съобщи кметът на район “Овча купел” Ангел Стефанов на страницата си във Фейсбук. Клубът се намира на ул. Каменица 2.

“Благодаря на Инициативния комитет Горна баня, които преди години се пребориха за възстановяване на „Червената къща“, както и на общинския съветник Пеню Пенев за отваряне на помещението.
След дългата Ковид обстановка и невъзможността клубът да се ползва, последва спорно решение на Общинския съвет, което беше поправено и трябваше да осигури целеви средства за издръжка на клуба. Въпреки, че към настоящия момент тези пари не са отпуснати на района, поради интересa на гражданите отваряме помещението.
За съжаление още от сега Клубът е обект на вандализъм – някой се е опитвал да се настани в него. Вярвам, че този инцидент няма да се повтаря и мястото ще се използва от хората от квартала.
След като пристигнат средствата, ще можем да назначим отговорник за клуба и да възстановим регулярните дейности на клуба на пенсионера и инвалида.
Дотогава, за ползване на клуба, идеи за дейности и по-широки и ангажирaщи активности, подавайте заявки към Емил Пройнов, тел. 0888473157 или в районната администрация”, сподели още Стефанов.
Снимки: Фейсбук

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.