Новинарски портал за Овча купел и района

Кметът на Овча купел продължава да се бори за детските площадки в района

326686187_569553288076483_1442876044235306786_n
130 прегледа. 
Искане за цялостното реновиране на 9 и изграждането на 23 нови детски площадки на територията на район Овча купел, е изпратил кметът Ангел Стефанов до Столична община. Това обяви самият той по-рано днес на страницата си във Фейсбук.
Състоянието на местата, предназначени за деца винаги е било в приоритетите ни.”, пише кметът. “Възложил съм задача на екип, ръководен от заместник-кмета Георги Чичков да работи върху изготвянето на план-програма за детските площадки на територията на Овча купел. През май 2022 поискахме от Столична община 40 000 хил. за основен ремонт на 4 площадки, но до момента така и не сме получили отговор.
През миналата седмица участвах в дискусия относно състоянието и перспективите за изграждане на детски площадки в София, където представих опита на район Овча купел. По същото време, председателят на СОС Георги Георгиев обяви, че Столична община започва мащабна програма за ремонт и изграждане на 150 детски площадки.
Миналият четвъртък Столичният общински съвет гласува близо 10 млн. лева от нереализирания проект за ремонт на Борисовата градина да отидат за ремонт на междублокови пространства и изграждане на детски площадки в 6 района, за жалост, всичките с районни кметове от ГЕРБ.
Убеден съм, че средствата за облагородяване на градската среда и кварталите трябва да са разпределени по-равномерно и затова възложих след оформянето на план-програмата със съществуващите детски площадки и набелелязаните нови места за такива, бързо да се подготви и проекто-сметна документация. Предложените места за основен ремонт и изграждане на нови площадки включват всички квартали и части на района, включително с. Мало Бучино и в.з. Горна баня.”
Кметът допълни, че при осигуряване на финансирането, списъкът остава отворен и за допълнителни предложения.
Снимки: Facebook

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.