Кметът на Овча купел продължава да се бори за детските площадки в района

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Искане за цялостното реновиране на 9 и изграждането на 23 нови детски площадки на територията на район Овча купел, е изпратил кметът Ангел Стефанов до Столична община. Това обяви самият той по-рано днес на страницата си във Фейсбук.
Състоянието на местата, предназначени за деца винаги е било в приоритетите ни.“, пише кметът. „Възложил съм задача на екип, ръководен от заместник-кмета Георги Чичков да работи върху изготвянето на план-програма за детските площадки на територията на Овча купел. През май 2022 поискахме от Столична община 40 000 хил. за основен ремонт на 4 площадки, но до момента така и не сме получили отговор.
През миналата седмица участвах в дискусия относно състоянието и перспективите за изграждане на детски площадки в София, където представих опита на район Овча купел. По същото време, председателят на СОС Георги Георгиев обяви, че Столична община започва мащабна програма за ремонт и изграждане на 150 детски площадки.
Миналият четвъртък Столичният общински съвет гласува близо 10 млн. лева от нереализирания проект за ремонт на Борисовата градина да отидат за ремонт на междублокови пространства и изграждане на детски площадки в 6 района, за жалост, всичките с районни кметове от ГЕРБ.
Убеден съм, че средствата за облагородяване на градската среда и кварталите трябва да са разпределени по-равномерно и затова възложих след оформянето на план-програмата със съществуващите детски площадки и набелелязаните нови места за такива, бързо да се подготви и проекто-сметна документация. Предложените места за основен ремонт и изграждане на нови площадки включват всички квартали и части на района, включително с. Мало Бучино и в.з. Горна баня.“
Кметът допълни, че при осигуряване на финансирането, списъкът остава отворен и за допълнителни предложения.
Снимки: Facebook

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“18552,18553,18554,18555,18556,18557″ title=“Ангел Стефанов и детските площадки“][/vc_column][/vc_row]

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?