Кметът на София присъства на Ден на отворените врати в новата детска градина в „Горна баня“

Кметът на София Васил Терзиев присъства на Деня на отворените врати в новата детска градина в „Горна баня“. Новата сграда на 164-то ДКЦ „Зорница“  отвори врати, за да могат жителите на района, както и представители на инициативния комитет на „Горна баня“, да разгледат детското заведение и да се запознаят с условията, които предлага за отглеждане на децата.

Събитието бе организирано от кмета на района Ангел Стефанов, а на него присъстваха още общинските съветници Бонка Василева и Бойко Димитров, както и народните представители Д-р Александър Симидчиев и Елисавета Белобрадова. Кметът на Столична община г-н Васил Терзиев подари икона на Света Богородица на директора на детската градина г-жа Мариета Велкова.

„Моята цел е  най-добрите архитекти и проектанти да започнат да изпълняват поръчки на Столичната община, за да имаме модерни и функционални сгради, както и да знаят, че общината е добър партньор“, сподели с присъстващите на събитието граждани кметът Терзиев. Според него проектите за училища и детски градини трябва да се разглеждат комплексно заедно с прилежащата инфраструктура като улици, тротоари, достъпна и безопасна среда, иначе ще имаме красива сграда като тази на 164. ДГ “Зорница” и липсата на улица до нея. Терзиев постави пред районния кмет Ангел Стефанов  въпроса за бързото изграждане на улици около детската градина и осигуряването на нормален достъп за родителите и децата. Районният кмет Ангел Стефанов го информира, че има проект за изграждане на уличната мрежа, но  процедурата за избор на строител се обжалва. Ангел Стефанов очаква съдебния спор да приключи своевременно и улиците да бъдат изградени до есента на тази година.

От новата учебна година градината вече ще приема деца. Сградата е за 6 групи, разполага със светли и  просторни занимални и спални помещения, физкултурен салон, кухненски блок, площадки за игра и спортно игрище. Архитектурният проект е на „Тилев архитекти“ и е избран с конкурс, а изпълнител е фирма „Радми 90“. Възложител на строителните дейности е районният кмет. Входното фоайе е цветно, като в проекта е предвидено децата да могат да слизат от втория етаж чрез пързалка. Осигурена е достъпна архитектурна среда.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?