„Коледа за баба“ тази година и в София

За поредна година хиляди деца и родители изпращат своите ръчно изработени картички в кампанията „Коледа за бебе“, която стартира от Варна, но от години разшири своите мащаби и достигна до много други български градове и села.

И тази година обаче кампанията цели да донесе радост на възрастните хора и с вкусна и топла храна. Затова организаторите търсят ресторанти и магазини, които желаят да подарят безплатна вечеря на бабите и дядовците в домовете за възрастни хора.

Организатор на кампанията е Кристина Дерелиева, която от години живее в САЩ, но заедно със своите съмишленици тя успява да зарадва стотици възрастни хора в специализираните домове и хосписи с ръчно рисувани картички и коледна вечеря.

В организацията на кампанията помагат Петя Дайлянова, Миглена Димитрова от Inner wheel, магазини „На тъмно“, БНР, Moreto.net и съмишленици.

Тази година във Варна „ВИП бебе“ поемат изцяло безвъзмездно коледните вечери за 200 възрастни души в 3 специализирани дома.
В София ресторант Green Station поема 40 безплатни коледни вечери в дом за възрастни хора в Горна баня.
Служителите на завод „Ел кабел“ в Бургас и тази година са събрали средства, с които да осигурят вечерите на хора в един дом в града.
Кристина и съмишлениците успяват да съберат едва 1000 лв. в социалните мреци, с които ще осигурят няколко вечери, които ще закупят със съществена отстъпка от гостилница „Гюрлата“ във Варна и „Йорк“ в Бургас.
Криси се надява да се включат и още ресторанти, които да предоставят вкусна и скромна вечеря за възрастниет хора. В кампанията могат да се включат и магазини, които желаят да подарят безплатно коледно пакетче.
Над 1800 картички, създадени от детски ръчички, са събрани дотук, в кампанията „Коледа за баба“ и би било много хубаво те да са поднесени с вкусна коледна вечеря.

Тайничко се надяваме, че доброто ще зарази сърцата на хората и картички и вкусни коледни вечери, плод на инициативата „Коледа за баба“, ще получат възрастните и в други градове.

Може да се свържете с нея в рамките на кампанията до 21 декември по следния начин

facebook.com/KoledaZaBaba/

Кристина Дерелиева

derelieva.kr@gmail.com/ Viber +17735560034, FB messenger: Chrissy Dielly/ +17735560034;

С помощта на:

Петя Дайлянова/ за Бургас/, тел.: 0895205531

Миглена Димитрова/за Варна/, тел.: 088 33 91 578

Снимка: moreto.net

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?