Контрера: Европа да има агенция по антитероризъм със седалище в София

„Категорично в София и страната има проблем с мигрантите. И не само с хората, които сега влизат, но и с тези, които вече са тук. Не е ясно те с какво се занимават, с какво се финансират“. Това заяви кандидатът за евродепутат от ВМРО Карлос Контрера в ефира на БНТ, предаде Столица.бг.

„Не спират оплакванията в западните райони, основно в Овча купел, че млади мъже закачат момичета. Това е тема, която е актуална в редица европейски столици.“, заяви той.

Според него трябва да има промени в европейската политика по отношение на мигрантите, като се създаде Агенция по антитероризъм. „Пактът за миграция, които беше приет, улеснява миграцията на хора. И на европейско, и на национално ниво трябва да се води политика на нулева миграция. Трябва да има преформатиране на Фронтекс, да бъде създадена Европейска агенция по антитероризъм и нейното място да е в България. У нас няма седалище на европейска агенция.“, допълни кандидатът за евродепутат от ВМРО. По думите му в Европа има огромен проблем с радикализма. „Случват се атентати през няколко години. Очевидно говорим за пране на пари от престъпност, които финансират терористична дейност в Европа. Затова се нуждаем от такъв орган, който да координира политиките по антитероризъм и неговото място е в България, защото ние сме една от страните, които страдат най-много от нелегалната миграция“, каза още той.

Контрера заяви, че ВМРО няма да подкрепи кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК, заради „зелена сделка“, която според него съсипва енергетиката и земеделието. Освен това той подчерта, че в ЕС трябва да има стратегия за обща европейска здравна политика. „Проблемът с достъпа до лекарства и с липсата на кадри в здравеопазването не е само български. Затова ВМРО предлага въвеждане на единни стандарти, свързани с медицинското обслужване“, обясни Контрера.

Той коментира и отношенията на България със Северна Македония след изборите там.

„България трябва да преразгледа френското предложение и да върне ветото. И най-накрая нашите европейски партньори да разберат, че Скопие не изпълнява ангажименти, които е поемал многократно. Докато те не се изпълнят, присъединителните преговори трябва да бъдат замразени“, каза представителят на ВМРО.

Снимка: ВМРО

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?