Новинарски портал за Овча купел и района

Корнелия и Бойко не се разбраха като мъже! БСП връща мандата

Корнелия Нинова
37 прегледа. 

БСП връща празен мандат в понеделник. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова. Празната папка ще бъде върната в понеделник.

“Отнасяме се изключително отговорно. Изведохме най-важните приоритети за България. Търсихме това, което да би обедини, а не това, което ни разделя. Търсихме решение за изход от политическата криза”, заяви тя. “Поканихме лидерите на среща. Някои от тях се явиха, други отказаха”, коментира Нинова на брифинг.

“Отиваме с чисти, ясни, принципни и последователни позиции по политически въпроси. Ние сме принципна и диалогична партия, но и партия с позиции, и ги отстояваш последователно, независимо от това към кого ни пришиват”, добави лидерът на левицата.

Припомняме, че по-рано в петък Нинова покани на лидерска среща шефовете на парламентарно представените партии. На поканата се отзоваха Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че е дошъл от уважение към Нинова и избирателите на партията. Той поясни, че няма пречка за подкрепа на техническо или експертно правителство, но конгресът на партията е решил тя да не подкрепя кабинет с мандат на БСП.

“На нашия конгрес имаме решение да не подкрепяме правителство на БСП. Аз ще разговарям с колегите подобна забрана не трябва да бъде някаква спирачка за техническо правителство в някакъв момент. Сега няма как да ви подкрепим, но с присъствието си уважаваме вашата покана”, поясни Борисов.

Така страната ни отива на поредни предсрочни избори. Сега президентът Румен Радев ще трябва да разпусне парламента и да насрочи нови избори.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.