Корнелия и Бойко не се разбраха като мъже! БСП връща мандата

БСП връща празен мандат в понеделник. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова. Празната папка ще бъде върната в понеделник.

„Отнасяме се изключително отговорно. Изведохме най-важните приоритети за България. Търсихме това, което да би обедини, а не това, което ни разделя. Търсихме решение за изход от политическата криза“, заяви тя. „Поканихме лидерите на среща. Някои от тях се явиха, други отказаха“, коментира Нинова на брифинг.

“Отиваме с чисти, ясни, принципни и последователни позиции по политически въпроси. Ние сме принципна и диалогична партия, но и партия с позиции, и ги отстояваш последователно, независимо от това към кого ни пришиват“, добави лидерът на левицата.

Припомняме, че по-рано в петък Нинова покани на лидерска среща шефовете на парламентарно представените партии. На поканата се отзоваха Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че е дошъл от уважение към Нинова и избирателите на партията. Той поясни, че няма пречка за подкрепа на техническо или експертно правителство, но конгресът на партията е решил тя да не подкрепя кабинет с мандат на БСП.

„На нашия конгрес имаме решение да не подкрепяме правителство на БСП. Аз ще разговарям с колегите подобна забрана не трябва да бъде някаква спирачка за техническо правителство в някакъв момент. Сега няма как да ви подкрепим, но с присъствието си уважаваме вашата покана“, поясни Борисов.

Така страната ни отива на поредни предсрочни избори. Сега президентът Румен Радев ще трябва да разпусне парламента и да насрочи нови избори.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?