Кочина в парковете в Овча купел

Парк Овча купел не е чистен и кошчетата с отпадъци са препълнени, сигнализира гражданин до Столица.bg. Той е забелязал, че има много  отпадъци в парка и е подал сигнал до общинската „Зелена система“. Клипът е публикуван във фейсбук в неделя и в него авторът се възмущава, че за 3 часа почистването не е организирано.

„Трябва да се има в предвид и друго, не може да си организираш детски рожден ден, да поканиш 30 деца, всичките родители на тези деца, да домъкнеш 5 багажника ядене и пиене – общо един контейнер отпадъци, и да си тръгнеш след това без да си изнесеш катуна след себе си…“, отговарят му граждани, редовни посетители на парка.

„Парк Овча купел тънеше в разруха до преди 15 – 20 години. Тревата беше по метър – два, осветление – нямаше, пътеки нямаше, кошчетата ги нямаше, имаше две метални пейки и една пързалка слонче. Хората също ги нямаше, които да го ползват парка. Сега събота и неделя минават по 3 – 4000 души през парка, а ти си се разочаровал, че не били извозени боклуците. Каквото и да се направи в квартала, все ви е малко“, контрира го друг местен жител.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?