Новинарски портал за Овча купел и района

Кошмар! Полицай заплаши с пистолет свой съсед в “Овча купел”

pexels-pixabay-532001
650 прегледа. 

Полицаят, който заплаши свой комшия в „Овча купел“ със служебния си пистолет, е бил замесен в кражби на ток, но проверки не са установили да е виновен, информира “Телеграф”. Униформеният е дългогодишeн служител на МВР, а в момента временно е отстранен от длъжност и оръжието му е иззето, уточниха още разследващите.

В неделя униформеният се е спречкал със съседа си, след като мъжът го е хванал за пореден път да реже незаконно дърва край жп релсите в района на улица „Монтевидео“.

Действията на полицая са заснети с мобилен телефон. От кадрите се вижда, че той е облечен в стара полицейска униформа и носи чували с дървесина. Според негови съседи това било редовна практика. Разхождал се в района с резачка и, облечен в униформата, си режел дърва за огрев. Преди време имало и сигнали за кражби на ток, но от енергото нищо не успели да открият. Комшиите му твърдят, че бил много сприхав и се страхували, да не ги застреля.

Случаят с полицая идва дни след като негов колега – бивш катаджия застреля психолога Иван Владимиров в София. Двамата имали спор по отношение на опазването на тишината във входа. При поредния случай пък комшиите спорят заради дървата. Съседът, който снима, го пита защо реже ореха, а полицаят му отговаря също с въпрос: „Твой ли е“. След това му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там. От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-о районно управление. Освен че е отстранен от длъжност и служебното му оръжие е иззето, по случая е започнала дисциплинарна проверка. Местните жители пък недоумяват дали все пак, когато постъпват на работа в системата на МВР, тези хора минават реални психологически тестове, или всичко се прави проформа.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.