Критична ситуация: Ватман спря трамвай пред изскочило момиче (ВИДЕО)

Самообладанието на ватман предотврати трагедия в София. Той успява да спре трамвая на сантиметри от внезапно изскочило на релсите момиче, предаде БНР.

Критичната ситуация се е разиграла преди два дни на обръщалото в кв. „Орландовци“, а за нея се разбра от публикация в социалните мрежи.

Столичани се чудят как момичето не е чуло трамвая и е тръгнало да пресича, секунди преди мотрисата да пристигне.

Някои от тях са разгневени от видяното:

„И в този случай ли е виновен водачът (в този случай ватмана). Пак ли ще се започне защитата на пешеходеца, защото видиш ли е младеж. Крайно време е ние като общество ясно да заявим, че всеки трябва да носи отговорност за действията си“, коментира Н. Николов.

„Трябва да се внимава много, защото трамваят не спира бързо, а и винаги е с предимство. Затова видите ли релси, нямате предимство, освен ако не сте с последен модел автомобил“, обяснява с доза ирония Кристиан Недялков.

„За съжаление такива неща почват да стават все по-често явление. Повечето хора са женени за тия телефони. Няколко пъти видях хора да пресичат улицата без въобще да се загледат, забили поглед в телефона и си ходят като мухи без глави“, допълва Димитър Николов.

А много други софиянци поздравиха ватмана за адекватната и навременна реакция.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?