Новинарски портал за Овча купел и района

Липсва 1/3 от настилката на Северната тангента!

745-425-ivan-shishkov-severna-tangenta
46 прегледа. 

Състоянието на Северната скоростна тангента на София проври на място служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката на обекта и лъсна нещо доста притеснително.

При първоначалния оглед на едната ядка строителният министър се хвана за главата и обяви, че близо една трета от заложения по проект асфалт, който трябва да е 20 сантиметра, липсва. “Това, което виждате в момента, е 14 сантиметра, липсва част от пътя”, каза Шишков.

Проба щяла да се вземе и от едно от мостовите съоръжения в района на пътния участък, като ще се изследва и здравината на стоманената му конструкция.

По думите на министъра този участък ще се нуждае от основен ремонт, и то в много по-ранен етап, който ще е за сметка на държавата. Тангентата била извън гаранция, а мостовото съоръжение все още – в гаранция.

Анализите щели да се правят от Научноизследователския строителен институт и от Института за пътища и мостове към Агенция “Пътна инфраструктура” и трябва да са готови до две седмици.

Строителството на магистралната отсечка от 17 километра беше за 220 млн. лв. по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., обясниха от Агенция “Пътна инфраструктура”, цитирани от NOVA. На 30 декември 2015 г. премиерът тогава – Бойко Борисов, пусна в експлоатация 13 километра от Северната скоростна тангента, а на 28 април 2016 г. цялата магистрална отсечка беше пусната два месеца предсрочно.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.