Майката и съпругата на Нотариуса: Убийството му не се разследва

Майката на убития Мартин Божанов – Стойка Манерс и съпругата му Гергана, заявиха, че не се работи по разследването за разстрела на Божанов. Двете бяха в Районния съд в София, където пред медии коментираха, че Божанов не е нито измамник, нито се е занимавал с незаконна дейност. Мартин Божанов, с прякор Нотариуса, беше застрелян на 31 януари в столичния квартал “Горна Баня”.

Стойка Манерс разказа, че синът ѝ е имал законен бизнес и все още няма обяснение каква е причината за неговия разстрел. С твърденията, че съпругът ѝ се е занимавал с измами, не се съгласи и Гергана Божанова.

Двете жени се появиха пред Софийския районен съд, докато в същото време бившият главен прокурор Иван Гешев коментираше пред журналисти делото, което заведе за клевета срещу правосъдния министър Атанас Славов. Процесът на Гешев е за клевета заради думи на Славов, че бившият главен прокурор е бил от хората, близки до кръга на Нотариуса. Чувайки името на сина си, Стойка Манерс се приближила към медиите и Гешев и се представила, че е майка на убития.

„Това убийство не е случайно, това е наредено. Ако такова нещо има, значи искаш да затвориш устата на някого. Това е един баща на две деца – детето ми е на 4 години, ето го другото в количката. И това нещо не се коментира в медиите. Обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс?! Убийството!“, заяви Гергана Божанова и отказа да говори повече с журналисти и да отговаря на въпросите им, предададоха от „19 минути“.

„Това е човек, когото той много го е подразнил, или човек, който му е много близък, за да не предполага такова нещо. Но не е за пари. Това го гарантирам с главата си. Предполагам, че може да е за някакви тайни“, коментира майката на Божанов.

„Никой не говори, че убиха бащата на две малки деца. Едното бебе е на 3 месеца. Нищо няма да бъде разкрито“, реагира съпругата му Гергана Божанова и нападна журналистите, че се говори само за частния му SS club.

Според майката на Божанов убийството явно е за „затваряне на устата“. „Синът ми не е сменял имена и ЕГН. Пишат се измислици“, твърди Стойка Манерс и добави: „Убийство се поръчва с много пари“.

Снимка: OffNews

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?