МВР с предупреждение: Не тръгвайте на път през уикенда!

От МВР посъветваха гражданите да не пътуват през уикенда, ако не е наложащо. Причината е очакваното влошаване на времето и зимната обстановка, която синоптиците предвиждат за следващите дни.

Ако все пак трябва да тръгнете на път  заредете автомобила с достатъчно гориво и го подгответе за зимни условия, призовават от вътрешното ведомство. От там препоръчват да се използват само главни пътища, дори и ако маршрутът се удължава, както и да носим топли дрехи, а мобилните телефони да са напълно заредени. Призивът е да се кара внимателно и да се преминава внимателно покрай сгради, електропроводи и дървета. При силен вятър не трябва да се остава на открито.

Главният секретар на МВР Живко Коцев е наредил да бъде направена организация между всички областни дирекции и АПИ с оглед готовност на снегопочистваща техника за намеса по пътни участъци, определени като рискови за снегонавявания и обледеняване.

„Особено внимание се обръща на мостове и виадукти по отношение заледяване и своевременно опесъчаване. Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на ГДПБЗН ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили“, допълват от МВР.

В част от страната е обявен червен код за силни валежи от дъжд и сняг, както и за силен вятър. За Югозападна България кодът е оранжев. Очакват се значителни валежи с количества до 40-60 mm. Силен вятър с пориви до 20-24 m/s.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?