Новинарски портал за Овча купел и района

Модерна система в градския транспорт помага на пътниците със сухови и зрителни проблеми

resize_326848911_1081632806001836_7228766001734349295_n
52 прегледа. 

Модернизирана система за пътническа информация, насочена към хората със зрителни и слухови проблеми ще бъде монтирана в няколко автобусни линии на столичния градски транспорт, съобщи общинският съветник Лорита Радева. Целта на модернизацията е освен спирките, хората да получават и достъпна, адаптирана информация при своето пътуване в градския транспорт.

Общо 3500 гласови съобщения ще подпомагат пътуването и информирането в превозните средства, както и ще намалят необходимостта от получаване на информация от шофьора и отклоняване на вниманието му при управление на автобуса. Със системата за информиране в превозните средства на хората със сетивни потребности ще бъдат оборудвани общо 60 автобуса на Столичния автотранспорт. „Системата бе представена от  колеги от Комисията по транспорт на СОС и Столична община в края на работната седмица. Оборудването на първия автобус, снабден с новата система, включва външни електронни табели, вътрешно LED табло и напълно независимо гласово оповестяване. Той ще се движи основно по автобусни линии с номера 64, 109 и 110. В последствие ще се включи и в редовния график на автобусните линии, обслужващи южните райони на София. След това се предвижда системата да бъде внедрена и на автобуси по линия 204.

Снимка: Facebook

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.