Монтират камери на Околовръстното

От следващата седмица започва монтажа на камерите, които ще обхванат контрола на целия околовръстен ринг в София. Това съобщи  комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР пред Нова телевизия.

„Говорим за 36 пътни възела, на които ще бъдат монтирани по няколко камери, които да следят както за нарушения на пътя, така ще се ползват и за охранителна дейност”, обясни комисар Крушарски.

Той уточни, че от началото на годината Пътна полиция използва и петте технически средства, които са получили от Столична община. Така мобилните камери на територията на София вече са 12. До края на годината предстои да бъдат монтирани още 4 стационарни камери на основните пътни артерии в града. „Тези камери ще следят само за контрол скоростните режими“, уточни, Крушарски.

Той коментира и четиримата полицаи, задържани да искат подкуп от шофьор, представяйки му фалшиви тестове за алкохол и наркотици.
„Направена е вътрешна проверка, служителите са отстранени. Няма да бъдат служители на МВР до приключване на проверката. И аз, и цялото ръководство на СДВР ще сме категорични спрямо такива колеги. Няма да бъдат допуснати да работят на пътя”, заяви Крушарски. До края на годината ще бъдат закупени и над 18 000 бодикамери за полицаите.

Снимка: АПИ

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?