Мъж от София разпространявал хиляди порнографски снимки и видеа на непълнолетни

Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 38-годишен мъж за държане и разпространение на порнографски снимки и видеа с непълнолетни лица, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът е обвинен, че за период от около един месец през 2022 г. е разпространил чрез интернет програма до неустановен брой потребители 219 видео файла и общо 4352 фото файла, съдържащи порнографски материали с лица, изглеждащи ненавършили 18-годишна възраст.

Също така ще отговаря пред съда, че от неустановена дата до 18.11.2022 г. в апартамент в ж.к. „Младост 2“ в София е държал в дисковото пространство на външен преносим твърд диск и в дисковото пространство на преносим компютър 1409 видео файла и 5883 фото файла. От прокуратурата обясняват, че за създаването на снимките и видеата са били използвани лица от мъжки и женски пол, изглеждащи като лица, ненавършили 18-годишна възраст.

В хода на разследването са разпитани свидетели, иззети са множество вещи и са направени комплексна съдебномедицинска и аудио-визуална художествена експертиза, които подкрепят обвинителната теза.

БТА припомня, че след решение на Европейската комисия от края на м.г. редица големи сайтове и онлайн платформи, които разпространяват порнографски видеоклипове и други материали, ще бъдат задължени да спазват по-строги правила в рамките на Европейския съюз, свързани с незаконното съдържание в интернет.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?