Над 100 души са задържани в София заради сбивания между българи и мигранти

Над 100 души са задържани в столицата през изминалата нощ при полицейска проверка заради сбивания между българи и мигранти, след което са били освободени, съобщи ст. комисар Мирослав Данаилов, зам.-директор на СДВР в ефира на bTV. Според него до там се стига, тъй като Агенцията по бежанците не успява да наложи контрол над настанените лица в центровете.

Задържано е момчето, което е водило българската група, нападнала чуждестранните студенти на бул. „Витоша“ в София на 7 срещу 8 март. Той e 16-годишен, но вече е известен на полицията.

„Момчето е непълнолетно и групата лица, които предвожда, също са непълнолетни. Под надзора на прокуратурата ще го обвиним в грабеж, тъй като са отнети вещи от пострадалите лица. Безкомпромисни сме към саморазправите на етническа, религиозна и расова основа“, коментира ст. комисар Данаилов.

По думите му до грабежа се стига след преекспониране на други два инцидента, станали в София – единият от тях се случи отново на бул. „Витоша“, а вторият – в кв. „Овча купел“.

„Първият инцидент е между две момчета и две момичета – непълнолетни с българско гражданство, и лица от арабски произход. Те имат познанство преди това, да не кажа и приятелско отношение. Конфликтът е личностен. Това са инциденти от битов характер“, каза още ст. комисар Данаилов.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?