Най-после: Електробусчета тръгнаха по линия 107

Малки електрически бусове тръгнаха по линия 107 от Овча купе до Княжево. След като почти цяла седмица недоволни граждани „вилняха“ в групите на Овча купел и Горна баня, питайки как така се спира транспорта по линият, днес вече решение на проблема и отговор на техните въпроси има.

За момента мненията за новостите, изказани в социалните мрежи, са в двете крайности:

„Симпатични, пластмасови, ще видим колко ще издържат на разбитите ни пътища и павета? Сега през август са добре, като няма много пътуващи. Не си представям какво ще е след 15 септември сутрин. Ще трябва да помислят в пиковите часове да се пускат нормални автобуси. Много са тесни и задушни. Супер е, че са еко, но не са за натоварени линии и разбити улици. Според мен са подходящи за друг транспортен тартаргет“, коментира пътуващ с малките бусове.

„Миналия ден два пъти закъсняват с около 10 минути от разписанието си. И се пълнят с толкова много хора, че не може да се диша“, казва друг. Има и такива, които още не са разбрали, че електробусчетата обслужват редовна автобусна линия.

„Така и не стана ясно каква е транспортната схема? Как от ул.Планинец да си поръчам такова?“, пита живееща в Княжево. „107 е номер от редовната мрежа. Не е „по повикване““, обясняват и съкварталци.
Снимка: Княжевецъ

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?