Новинарски портал за Овча купел и района

НАПРАВО ТЪНКАНА: Ремонтът най-евтин в София

745-425-remont
71 прегледа. 

Пролетният ремонт е най-евтин в София и най-скъп в Пловдив, показа проучване на „Телеграф“. Майсторите се надпреварват с промоции за поставяне на окачен таван, шпакловка, полагане на латекс или тапети в столицата. Цените за освежаваща боя на стените в момента са промоционални и тръгват от 4 лв. на квадрат. Отстъпките важат до края на април.

Ако живеете в Пловдив, ремонтът от местна фирма ще ви излезе по-солено, отколкото в София или Варна, показа проучването. Разликата е между 1 и 5 лв. на квадрат. Свалянето на тапети в София е 5 лв., докато в града под тепетата същата услуга е 6 лв. За поставянето на латекс в столицата взимат между 4 и 8 лв. В Пловдив стойността стига и до 9 лв. Във Варна тарифите са като тези в най-големия град у нас. Някои фирми дерат с допълнителна такса, ако искаме стените в една и съща стая да са в различни цветове. Ако решим цялото помещение заедно с тавана да е с бял или бежов латекс, тогава ще ни вземат 4 лв. на квадрат. С левче се оскъпява цената, ако таванът е в различен цвят от стените, каквито са и масовите предпочитания, споделиха майстори. За две стени с различни цветове и таван в трета тоналност оскъпяването е с 2 лв.

Освен за освежаващи ръце латекс най-често в момента ни търсят и за поставяне на гипсокартон, казаха още майстори от София. Поставянето на окачен таван в столицата върви по 21-22 лв. на квадрат, докато във Варна за същото ще трябва да платите 25 лв. И тази услуга излиза най-солено в Пловдив, където ще трябва да се бръкнете с 28 лв. на квадрат.

Други услуги, които се търсят от фирмите за ремонт през март, са също редене на ламинат, подмяна на интериорни врати и смяна на душ и батерии. Заради това някои майстори са въвели специални отстъпки за тези дйности. За поставянето на ламинат намалението е 15 на сто от редовната цена, ако го заявите сега, рекламират от фирма в София. Отстъпка от 15 на сто има и при поставяне на нови вътрешни врати, а за смяна на душа в банята намалението е с 10 на сто. С толкова по-малко ще платите още за редене на фаянс и теракот.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.