Невиждана наглост: продължават строителните дейности на запечатан обект в Овча купел

„Тази сутрин получих обаждане от граждани, че на запечатания вчера строителен обект в “Овча купел“ се работи въпреки забраната.“ Това заяви в сряда председателят на СОС Георги Георгиев в личния си профил във Facebook.

Става въпрос за спрения строеж пред блок 29 в район „Овча купел“.

След проверка на сигнала на място Господинов остава изненадан от невижданата наглост. Сторежът продължава с пълна сила, въпреки забраната и поставените ограждения.

„В момента колегите от общината съставят новите актове, ще бъдат наложени глоби и още днес ще бъде сезирана прокуратурата за новите нарушения“, добави още председателят.

Припомняме, че на 3 октомври два незаконни строежа –  в “Овча купел“ и “Възраждане“ бяха запечатани принудително от Столична община. Причината е оплакване за евентуално незаконно строителство, подадено от гражданите преди няколко седмици. Направената проверка от главния архитект установи нарушения. Председателят на СОС на свой ред подаде сигнал до прокуратурата, която е компетентна да се произнесе за законосъобразността на разрешението за строеж. Така се стигна до запечатването на входовете на обектите и оттук нататък всяко нарушение ще е работа на МВР.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?