Нерегламентирано сметище в Овча купел е предпоставка за инциденти и наранявания

Нерегламентирано сметище за строителни отпадъци се появи в столичния квартал „Овча купел“. За това съобщава жител на района в официалната група във Фейсбук. Сметището е разположено на ул.Житница.
В открито писмо до г-н кмета на район Овча Купел- София, пратенo до контактен център град София, Milva Minova, представя проблема, като споделя, че до конкретния център са подадени вече няколко сигнала.
Ето и цялото писмо:
„Уважаема общинска управа, Ангел Стефанов – кмет на Овча купел,
Бих искала да изразя своята сериозна загриженост относно опасната ситуация, която съществува на улица Житница. На неосветен участък от тази улица, съм свидетел на наличието на 10 бели (строителни) чувала, изсипани директно върху платното.
Това не само представлява сериозна нарушение на обществения ред и естетиката на града, но също така е и потенциална предпоставка за сериозна катастрофа. Чувалите, съдържащи боклуци и отпадъци, са изложени на движението на превозни средства, което може да доведе до инциденти и наранявания.
Моля, помогнете да се реши тази опасна ситуация възможно най-скоро. Препоръчвам ви да изпратите подходящ екип, който да премахне чувалите и да постави необходимите предупредителни знаци, за да предотвратите евентуални инциденти.
Бих искала да изразя и своето сериозно нездоволство от ситуацията на улица Житница в цяло, в отсечката между ул. Зеленика и кв. Факултета, където всекидневно се хвърля боклук от конски каруци. Това е не само неприятно за околните жители, но и представлява сериозна заплаха за общественото здраве.
Всекидневното хвърляне на боклук в близост до жилищни райони и обществени места създава неприлична и нехигиенична обстановка. Отпадъците привличат насекоми и гризачи, които могат да предизвикат разпространение на болести и да причинят неприятности на местното население.
Предизвикателството е още по-голямо, тъй като каруците обикновено не се подлагат на редовно почистване или дезинфекция, а конете са малтретирани. Това означава, че боклука се натрупва и остава в средата, която използваме всекидневно. Това е напълно неприемливо и намалява качеството на живот на всички нас, които сме принудени да живеем и работим в тази среда.
Моля, предприемете необходимите мерки, за да се прекрати това нежелано поведение. Въведете строги правила и санкции за лицата, които замърсяват обществените пространства. Осигурете редовно почистване и поддръжка на улицата, за да се гарантира чистотата и хигиената на околната среда.
Моля, обърнете сериозно внимание на това оплакване и предприемете действия възможно най-скоро. Ние, като граждани, заслужаваме по-добро качество на живот и по-чиста среда.
Благодаря ви предварително за вниманието и бързата реакция.“
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?