Новинарски портал за Овча купел и района

Нови предложения за промени в превозните документи в София

bilet
78 прегледа. 

Общинските съветници от групата на ВМРО внесоха в Столичния общински съвет (СОС) доклад с предложения за промени в превозните документи за градския транспорт. Това съобщи председателят на комисията по транспорт в СОС Карлос Контрера. Предложенията включват връщане на месечните карти за една линия, билетът 30+ да стане 45+, преференциални карти за пенсионерите, които са се пенсионирали по облекчен ред (ранно пенсиониране), както и увеличаване на глобата за гратисчиите на 50 лв. Предстои предложенията да бъдат разгледани от СОС до края на м. март.
Смяната на превозните документи, която влезе в сила от 1 януари т.г. предизвика недоволството на столичани. Особено категорична беше реакцията на пътуващите в градския транспорт по повод картите за една линия, които са най-използваните превозни документи в София. Гражданите изказват недоволство и за това, че липсва координация и съгласуване на отделните линии, което на практика обезсмисля билета 30+ и прави невъзможно използването му. Общинските съветници от ВМРО ще внесат и питане за тротоарите и тротоарните настилки, провокирано от срещите с граждани от южните райони на столицата. Питанията ще са адресирани към районите Младост, Панчарево, Витоша, Лозенец и Триадица, и ще касаят разходваните средства за 2022г., конкретните улици, които са ремонтирали (тротоарните настилки), както и какво се предвижда за 2023г. “Ще настояваме за конкретен списък с улици и квадратури”, отбелязва Карлос Контрера. Той добавя, че за районите Лозенец и Триадица е бил повдигнат и въпроса за тежката строителна техника, която разбива улици и тротоари. “Ще повдигнем тези въпроси пред кметове на райони и Столичен инспекторат, защото е необходимо доста по-строг и всеобхватен контрол”, заявява общинският съветник.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.