Новинарски портал за Овча купел и района

Нови разкрития за зверски убитата Криси от София

745-425-ubijstvo-v-sofiia-krisi
53 прегледа. 

Кристина Благоева е отказала да се скрие за известно време в друг град. Това разкриха източници от разследването, цитирани от „Телеграф”. След като получила заплахите за убийство от 35-годишния Калоян Каймакчийски, от НПО-то, към което младата жена се обърнала за помощ, й предложили да отиде заедно с детето си в друго населено място. Тя обаче така и не се решила.

Благоева бе открита застреляна в багажник на автомобил в жк „Захарна фабрика” в началото на седмицата. Обвинен за зверството е бившият й приятел Калоян Каймакчийски, когото тя отблъснала дни преди да бъде убита.

Въпреки че между тях отдавна не вървяло, Криси се страхувала веднъж завинаги да сложи край на отношенията си с Калоян, като се види с него очи в очи. Избрала да скъса с него по телефона. Така и станало. Насилникът обаче засилил психоатаките към нея. Междувременно тя вече се била свързала с НПО-то в опит да реши въпроса, но не се оплакала в полицията.

В началото на март насилникът й казал в прав текст: „Това ще е последният ти 8 март”. Имало и други от сорта на „Като се прибереш, ще завариш трупове.“ Така още през март Каймакчийски започнал да планира убийството й, твърди разследването.

В края на миналия месец Калоян помолил свой познат Георги Трендафилов, който работел в квартален автосервиз, да му намери стар дерегистриран автомобил. Помолил това да стане максимално бързо. Само след няколко дни колата – стара КИА, била доставена.

Калоян и Кристина работели в централата на голям телеком на местната ул. „Кукуш” и въпреки че Благоева избягвала да го среща насаме, на 3 април Калоян я издебнал след работа.

Около 14 часа Каймакчийски се отбил в автосервиза и оставил личния си автомобил Пежо там, като помолил да му дадат друг автомобил БМВ и тръгнал с него.

Малко преди 17 часа Кристина позвънила на баща си Атанас и му казала, че скоро ще мине през тях да вземе детето си, за да го закара на курс по английски. Тръгнала към автомобила си. Щом влязла, там се вмъкнал и Калоян.

Носел ръкавици и държал пистолет – собственост на настоящата му приятелка Йордана, която е военна. При вида на Калоян Кристина започнала да пищи. Опитала се да отблъсне ръката му.

Пробвала да изскочи от автомобила. Той обаче я дръпнал силно за косата, за да я спре, и после стрелял два пъти в областта на гърдите й. Преместил тялото в багажника на старата КИА. Залепил багажника с пяна и зарязал трошката близо до автосервиза на приятеля си.

После се прибрал и казал на приятелката си Йордана да занесе оръжието в поделението. Накарал я да изпере и дрехите, с които бил по време на екзекуцията на Криси, а после за по- сигурно ги разхвърлял в различни кофи за боклук. Изтрил и всички чатове с Криси от телефона си.

След като Благоева не се появила да вземе детето си, баща й пробвал да се свърже с нея. Телефонът бил изключен. Мъжът подал сигнал в полицията, че дъщеря му е изчезнала. Униформените открили колата й паркирана в неестествено положение на ул. ”Кукуш”.

Била заключена. Отвори ли я. Вътре намерили портфейла с документите й и бели обувки. Имало и гилза.

По-късно разследващите установили, че тя е изстреляна от пистолета на новата приятелка на Калоян – военната Йордана. Разследващите стигнали и до бележка в офиса на Криси, на която тя написала името на мъжа, който я тормозел.

Разпитани били и нейни близки и приятели, на които жертвата споделяла за проблемите с Калоян. Разпитали и Каймакчийски, който първоначално се правел, че нищо не знае.

После обаче по време на беседа с оперативен работник признал за убийството. Минал и на полиграф.

Разпитан бил и Трендафилов, който разказал за КИА-та. Разказал и че Калоян го уговарял да лъже, ако полицията го пита кога е оставил колата си в сервиза му.

Разговорът се провел в мазе, като преди това Калоян помолил да си оставят телефоните настрана. Експертна справка показала и клетъчен материал от Кристина и Каймакчийски по спусъка и по задспусъчната скоба на пистолета.

Пред съда миналата седмица Калоян помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да прекарал време със семейството си.

Пробва и номера с разклатеното здраве, като предостави епикриза, от която става ясно, че лежал в болница между 16 и 18 март, където претърпял хирургична интервенция.

Магистратите обаче прецениха, че срещу него има достатъчно доказателства.

Освен това е осъждан за палеж и за заплаха с убийство на бивше гадже, което го прави личност с висока степен на обществена опасност. Освен това е пробвал да заличи следите си и да уговаря свидетели да лъжат.

Така магистратите го оставиха в килията.

Кристина бе погребана в сряда. „Сърцето ми е празно. Душата ми осиротя. Сбогом, мило мое слънчево момиче“, написа бащата на Благоева – Атанас, във Фейсбук.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.