Нови разкрития за зверски убитата Криси от София

Кристина Благоева е отказала да се скрие за известно време в друг град. Това разкриха източници от разследването, цитирани от „Телеграф”. След като получила заплахите за убийство от 35-годишния Калоян Каймакчийски, от НПО-то, към което младата жена се обърнала за помощ, й предложили да отиде заедно с детето си в друго населено място. Тя обаче така и не се решила.

Благоева бе открита застреляна в багажник на автомобил в жк „Захарна фабрика” в началото на седмицата. Обвинен за зверството е бившият й приятел Калоян Каймакчийски, когото тя отблъснала дни преди да бъде убита.

Въпреки че между тях отдавна не вървяло, Криси се страхувала веднъж завинаги да сложи край на отношенията си с Калоян, като се види с него очи в очи. Избрала да скъса с него по телефона. Така и станало. Насилникът обаче засилил психоатаките към нея. Междувременно тя вече се била свързала с НПО-то в опит да реши въпроса, но не се оплакала в полицията.

В началото на март насилникът й казал в прав текст: „Това ще е последният ти 8 март”. Имало и други от сорта на „Като се прибереш, ще завариш трупове.“ Така още през март Каймакчийски започнал да планира убийството й, твърди разследването.

В края на миналия месец Калоян помолил свой познат Георги Трендафилов, който работел в квартален автосервиз, да му намери стар дерегистриран автомобил. Помолил това да стане максимално бързо. Само след няколко дни колата – стара КИА, била доставена.

Калоян и Кристина работели в централата на голям телеком на местната ул. „Кукуш” и въпреки че Благоева избягвала да го среща насаме, на 3 април Калоян я издебнал след работа.

Около 14 часа Каймакчийски се отбил в автосервиза и оставил личния си автомобил Пежо там, като помолил да му дадат друг автомобил БМВ и тръгнал с него.

Малко преди 17 часа Кристина позвънила на баща си Атанас и му казала, че скоро ще мине през тях да вземе детето си, за да го закара на курс по английски. Тръгнала към автомобила си. Щом влязла, там се вмъкнал и Калоян.

Носел ръкавици и държал пистолет – собственост на настоящата му приятелка Йордана, която е военна. При вида на Калоян Кристина започнала да пищи. Опитала се да отблъсне ръката му.

Пробвала да изскочи от автомобила. Той обаче я дръпнал силно за косата, за да я спре, и после стрелял два пъти в областта на гърдите й. Преместил тялото в багажника на старата КИА. Залепил багажника с пяна и зарязал трошката близо до автосервиза на приятеля си.

После се прибрал и казал на приятелката си Йордана да занесе оръжието в поделението. Накарал я да изпере и дрехите, с които бил по време на екзекуцията на Криси, а после за по- сигурно ги разхвърлял в различни кофи за боклук. Изтрил и всички чатове с Криси от телефона си.

След като Благоева не се появила да вземе детето си, баща й пробвал да се свърже с нея. Телефонът бил изключен. Мъжът подал сигнал в полицията, че дъщеря му е изчезнала. Униформените открили колата й паркирана в неестествено положение на ул. ”Кукуш”.

Била заключена. Отвори ли я. Вътре намерили портфейла с документите й и бели обувки. Имало и гилза.

По-късно разследващите установили, че тя е изстреляна от пистолета на новата приятелка на Калоян – военната Йордана. Разследващите стигнали и до бележка в офиса на Криси, на която тя написала името на мъжа, който я тормозел.

Разпитани били и нейни близки и приятели, на които жертвата споделяла за проблемите с Калоян. Разпитали и Каймакчийски, който първоначално се правел, че нищо не знае.

После обаче по време на беседа с оперативен работник признал за убийството. Минал и на полиграф.

Разпитан бил и Трендафилов, който разказал за КИА-та. Разказал и че Калоян го уговарял да лъже, ако полицията го пита кога е оставил колата си в сервиза му.

Разговорът се провел в мазе, като преди това Калоян помолил да си оставят телефоните настрана. Експертна справка показала и клетъчен материал от Кристина и Каймакчийски по спусъка и по задспусъчната скоба на пистолета.

Пред съда миналата седмица Калоян помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да прекарал време със семейството си.

Пробва и номера с разклатеното здраве, като предостави епикриза, от която става ясно, че лежал в болница между 16 и 18 март, където претърпял хирургична интервенция.

Магистратите обаче прецениха, че срещу него има достатъчно доказателства.

Освен това е осъждан за палеж и за заплаха с убийство на бивше гадже, което го прави личност с висока степен на обществена опасност. Освен това е пробвал да заличи следите си и да уговаря свидетели да лъжат.

Така магистратите го оставиха в килията.

Кристина бе погребана в сряда. „Сърцето ми е празно. Душата ми осиротя. Сбогом, мило мое слънчево момиче“, написа бащата на Благоева – Атанас, във Фейсбук.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?